Huwelijkse voorwaarden

De Nederlandse wet gaat uit van de wettelijke gemeenschap van goederen. Dit betekent simpelweg dat wanneer u trouwt zonder huwelijkse voorwaarden, de afzonderlijke vermogens van de bruid en bruidegom worden samengevoegd tot één vermogen waarin beiden voor de helft gerechtigd zijn.
Gemeenschap van goederen voorkomen
Wilt u voorkomen dat de wettelijke gemeenschap van goederen ontstaat, dan moet u voor het huwelijk een overeenkomst aangaan: huwelijkse voorwaarden. Een reden om huwelijkse voorwaarden te maken is bijvoorbeeld het hebben van een eigen onderneming of familiekapitaal dat privé moet blijven.
Tijdens het huwelijk
Tijdens het huwelijk kunnen ook huwelijkse voorwaarden worden aangegaan. Bij het starten van een onderneming kan het verstandig zijn om bepaalde goederen te beschermen tegen risico’s die kleven aan een onderneming. Het is tegenwoordig niet meer nodig om de wijziging van gemeenschap van goederen naar huwelijkse voorwaarden (of wijziging van bestaande huwelijkse voorwaarden) te regelen via de rechtbank. De notaris kan u hier verder bij helpen.
Huwelijkse voorwaarden: Je regelt het bij de notaris!


GEEN Inloopspreekuur
Normaliter houdt Kampschöer & Verroen notarissen iedere woensdagochtend van 8:30 tot 10:00 uur een inloopspreekuur.
Gedurende deze Corona tijd is er echter voorlopig geen inloopspreekuur.
Een samenlevingscontract: wat regel je?
Regel nu uw wensen wanneer u straks onvoorzien overlijd of uit elkaar gaat. Samenleven betekent ook vooruitkijken en je zaken goed regelen want er kan een kink in de kabel komen; ook in uw relatie.
Regel dus op tijd een samenlevingscontract!

Familie & Samenleven
Testament en erfrecht
Levenstestament
Samenlevingscontract
Huwelijkse voorwaarden

Huis & Hypotheek
Aankoop van een huis
(Tweede) hypotheek
Diensten onroerend goed

Bedrijven & Organisaties
Besloten Vennootschap
Overdracht van aandelen
Stichting
Vereniging

Erfrecht & Nalatenschap
Verklaring van erfrecht
Afwikkelen van een nalatenschap