Woont u samen zonder te trouwen of een geregistreerd partnerschap? Dan heeft de wet niets voor u geregeld. Zodoende zijn alle bezittingen en schulden van ieder apart. Vaak is het verstandig om een samenlevingscontract op te stellen.

Wat doet een samenlevingscontract?
In een samenlevingscontract legt u samen met uw partner de onderlinge afspraken vast. Een dergelijk contract heeft diverse voordelen, bijvoorbeeld:

• het partnerpensioen kan aan uw partner worden toegekend;
  • het is mogelijk om te bepalen dat gemeenschappelijke bezittingen bij overlijden naar de langstlevende gaan;
  • een samenlevingsovereenkomst zorgt er vaak voor dat bij overlijden veel minder erfbelasting verschuldigd is.

Wat kan niet?
U kunt in een samenlevingscontract niet bepalen dat u elkaars erfgenaam wordt (behoudens de gezamenlijke bezittingen). Dit moet worden vastgelegd in een testament. De notaris kan u hier meer informatie over geven.

Een samenlevingscontract: Je regelt het bij de notaris!

Een samenlevingscontract: wat regel je?

Regel nu uw wensen wanneer u straks onvoorzien overlijd of uit elkaar gaat. Samenleven betekent ook vooruitkijken en je zaken goed regelen want er kan een kink in de kabel komen; ook in uw relatie.
Regel dus op tijd een samenlevingscontract!