VRAGEN? BEL: 073 5991281

Het Softwarebedrijf Managed IT is afgelopen vrijdagochtend gehackt. Hierdoor heeft het softwarebedrijf ongeveer 100 notariskantoren afgesloten zodat zij hun server niet meer kunnen gebruiken. Ook ons kantoor is direct en zonder waarschuwing afgesloten zodat wij vanaf dat moment niet meer digitaal kunnen werken. Aangezien ook onze kantooragenda en ook alle contactgegevens van clienten op deze server staan konden wij vanaf dat moment ook niemand meer bereiken.

Op dit moment zijn de gevolgen van deze digitale storing nog niet te overzien. Het is onbekend wanneer deze storing zal zijn verholpen. Ik hoop op jullie begrip en wij zullen zo snel als mogelijk proberen onze werkzaamheden weer op te pakken nadat wij gebruik kunnen maken van onze server.

VRAGEN? BEL: 073 5991281

Bij de aankoop van een huis of bij verhoging van een hypotheek eist de bank (meer) zekerheid op het huis. Dit gebeurt door het verlenen van het recht van hypotheek op het huis.

De rol van de notaris
Als alle stukken zijn ingeleverd bij de bank en de offerte is getekend, stuurt de bank een opdrachtbrief voor het maken van een hypotheekakte aan de notaris. Na controle van alle relevante gegevens verstuurt de notaris het ontwerp van de akte en de afrekening. De notaris controleert onder meer de bevoegdheid van de eigenaar van het huis om hypotheek te vestigen op het huis.

De financiën
Na ondertekening van de akte wordt een afschrift van de akte ingeschreven bij het kadaster. Na een laatste controle vindt meteen de financiële afwikkeling plaats. De rente en de aan de hypotheek verbonden kosten kunnen aftrekbaar zijn voor de inkomstenbelasting indien de lening wordt gebruikt voor aankoop, verbouwing of onderhoud van de eigen woning.

Diensten
Benieuwd welke diensten Notaris Kampschöer u kan bieden? In dit overzicht van diensten voor onroerend goed ziet u alles op een rij.

Een (tweede) hypotheek: Je regelt het bij de notaris!