Bij de aankoop van een huis of bij verhoging van een hypotheek eist de bank (meer) zekerheid op het huis. Dit gebeurt door het verlenen van het recht van hypotheek op het huis.

De rol van de notaris
Als alle stukken zijn ingeleverd bij de bank en de offerte is getekend, stuurt de bank een opdrachtbrief voor het maken van een hypotheekakte aan de notaris. Na controle van alle relevante gegevens verstuurt de notaris het ontwerp van de akte en de afrekening. De notaris controleert onder meer de bevoegdheid van de eigenaar van het huis om hypotheek te vestigen op het huis.

De financiën
Na ondertekening van de akte wordt een afschrift van de akte ingeschreven bij het kadaster. Na een laatste controle vindt meteen de financiële afwikkeling plaats. De rente en de aan de hypotheek verbonden kosten kunnen aftrekbaar zijn voor de inkomstenbelasting indien de lening wordt gebruikt voor aankoop, verbouwing of onderhoud van de eigen woning.

Diensten
Benieuwd welke diensten Notaris Kampschöer u kan bieden? In dit overzicht van diensten voor onroerend goed ziet u alles op een rij.

Een (tweede) hypotheek: Je regelt het bij de notaris!