Huwelijkse voorwaarden

huwelijkse voorwaarden

 

De Nederlandse wet gaat uit van de wettelijke gemeenschap van goederen. Dit betekent simpelweg dat wanneer u trouwt zonder huwelijkse voorwaarden, de afzonderlijke vermogens van de bruid en bruidegom worden samengevoegd tot één vermogen waarin beiden voor de helft gerechtigd zijn.

 

Gemeenschap van goederen voorkomen

Wilt u voorkomen dat de wettelijke gemeenschap van goederen ontstaat, dan moet u voor het huwelijk een overeenkomst aangaan: huwelijkse voorwaarden. Een reden om huwelijkse voorwaarden te maken is bijvoorbeeld het hebben van een eigen onderneming of familiekapitaal dat privé moet blijven.

 

Tijdens het huwelijk

Tijdens het huwelijk kunnen ook huwelijkse voorwaarden worden aangegaan. Bij het starten van een onderneming kan het verstandig zijn om bepaalde goederen te beschermen tegen risico's die kleven aan een onderneming. Het is tegenwoordig niet meer nodig om de wijziging van gemeenschap van goederen naar huwelijkse voorwaarden (of wijziging van bestaande huwelijkse voorwaarden) te regelen via de rechtbank. De notaris kan u hier verder bij helpen.

 

Je huwelijkse voorwaarden:

Je regelt het bij de notaris!