Roulette met uw kinderen?

17-09-2015

Wie zorgt er voor uw kinderen als u en uw echtgenoot/partner komen te overlijden? Uit een recente publicatie is gebleken dat ruim 70% van de ouders dit niet heeft geregeld.

Als er niets is vastgelegd in een testament inzake een voogdijregeling voor de kinderen, dan bepaalt de rechtbank wie de voogd wordt. De rechtbank zal alle familieleden horen en dan een keuze maken en dan moet u als ouder maar hopen dat de rechter een “goede dag” heeft en de juiste voogd kiest.

Wilt u deze roulette met uw kinderen voorkomen dan moet u zelf regelen wie de voogd wordt. Dit kan door een voogdijregeling op te nemen in een testament. Hierbij kunt u ook eventuele instructies over opvoeding, studie en vermogensbeheer opnemen. Als u de voogdij regelt is dat dwingendrechtelijk en wordt een beslissing door de rechtbank uitgesloten.

Het afsluiten van een brandverzekering is de gewoonste zaak van de wereld, maar het “verzekeren” van je kinderen door het opstellen van een testament op maat met een goede voogdijregeling is minder vanzelfsprekend. Het is dus de hoogste tijd om hierover contact op te nemen met uw notaris. Kan hij u gelijk bijpraten over de laatste juridische en fiscale ontwikkelingen op testamentair gebied.

 

Thijs Kampschöer
notaris

 

Neem contact op met ons kantoor

Graag informeren wij u over de mogelijkheden om een voogdijregeling op te nemen in uw testament. Neemt u gerust contact met ons op.

Je regelt het bij de notaris!